Left Right
PERSBERICHT 2018

PERSBERICHT 2018

Door Comité Heerlijk Avondje

OPSCHUDDING VOOR SINT NICOLAAS
Nieuwe mensen en activiteiten in Goes

Zaterdag 17 november vaart St. Nicolaas met zijn gevolg weer de Goese haven binnen. Zoals ieder jaar neemt hij naar Goes zijn meest bekwame Pieten mee, die al vele malen door de schoorsteen zijn geweest. Ze zijn er allemaal weer: Piet Plezier, Huispiet, Regelpiet, Testpiet, Pakjespiet, Piet Paniek, de Bakpieten en de Poetspieten, de huisband S.C.H. de Sjok-Ola en nog veel meer vrolijke Pieten. Toch gingen de voorbereidingen anders dan andere jaren. Vlak voor vertrek vanuit Spanje belde Hoofdpiet naar St. Nicolaas. Hij zei dat hij niet meer mee gaat naar Nederland omdat hij samen met Muziekpiet een restaurant opent in Spanje. Daar schrok Sint enorm van want wat moet hij zonder Hoofdpiet? Gelukkig wist Piet Plezier een oplossing en zo komt Sint nu met een nieuwe Hoofdpiet naar Goes. Hoe dit verliep kan iedereen zien in het filmpje op www.facebook.com/sintingoes

De nieuwe Hoofdpiet was trouwens niet de enige opschudding voor St. Nicolaas. Ook treft hij dit jaar een nieuwe Burgemeester in Goes. Naast Kinderburgemeester Zoë Gude zal Burgemeester Margo Mulder dit jaar St. Nicolaas verwelkomen. Overigens vindt Sint het erg leuk om twee vrouwelijke burgemeesters in Goes te ontmoeten.

Tot slot was voor St. Nicolaas de opschudding compleet toen ondernemersvereniging O.O.G onlangs besloot een streep te zetten door het populaire evenement De Werkkamer van Sinterklaas en daarmee ook de Lampionoptocht/Welterusten Sinterklaas. Beide evenementen in de monumentale trouwzaal van het Goese Stadhuis waren favoriet, niet alleen bij Sint en zijn Pieten maar bij ontelbaar veel Goesenaren en hun kinderen. Dit jaar zijn er twee kleinere pietenactiviteiten gepland, te weten Pietenstad op zaterdag 1 december en Pietenmuziek op zondag 2 december. Op beide dagen kom je in de winkelstraten van Goes vast Pieten tegen die soms letterlijk zorgen voor een vrolijke noot. Maar wil je Sinterklaas in het echt zien dan moet je naar de Intocht komen op zaterdag 17 november om 13.00 op de kade in Goes.

Meer informatie over de intocht en de route? Klik hier.